Welk huidtype heb jij en welke verzorging heb je nodig

Welk huidtype heb jij en welke verzorging heb je nodig

Eerlijk is eerlijk, iedere vrouw wil het liefst zo lang mogelijk haar stralende, jonge huid behouden. We smeren dag- en nachtcrèmes op onze huid, en maken regelmatig een afspraak bij een schoonheidsspecialiste in Eindhoven. Toch is er nog één belangrijk puntje dat door veel vrouwen vaak word vergeten. Want weet jij wel welk huidtype jij hebt? In dit artikel lees je alles over de verschillende huidtypes, zodat jij snel kunt bepalen welke verzorging jouw huid dringend nodig heeft.

De droge huid

Je hebt last van een droge huid wanneer je huid stroef aanvoelt en de huid weinig talg produceert. Een droge huid kan worden veroorzaakt door veel verschillende factoren. Zo is de huid bijvoorbeeld gevoelig voor zowel de zon als lagere temperaturen. Daarnaast kan het ook voorkomen dat je zelf (zonder dat je het doorhebt) je huid droger maakt, bijvoorbeeld door het gebruik van verkeerde verzorgingsproducten. Zorg er daarom altijd voor dat je kiest voor crèmes die kalmerende ingrediënten bevatten. Bij twijfel kun je natuurlijk altijd bij een schoonheidssalon in Den Bosch om advies vragen.

De vette huid

De vettere huid is te herkennen aan een glans, voornamelijk op de neus en het voorhoofd. Deze huid heeft snel last van mee-eters of puistjes. Het is daarom slim om de vette huid vooral te verzorgen met crèmes die vitamine A en C als ingrediënt bevatten. Daarnaast kun je de huid helpen kalmeren door regelmatig je gezicht te laten behandelen bij een schoonheidssalon in Eindhoven. Tijdens zo'n behandeling kan je huid namelijk kalmeren, wat de talgproductie afremt.

De gevoelige huid

Mensen met een gevoelige huid hebben kalmerende huidverzorgingsproducten nodig. De huid is namelijk vaak zeer snel geïrriteerd, bijvoorbeeld bij een verandering van temperatuur. De gevoelige huid wordt snel rood en voelt vaak wat droog aan. Om je huid zo goed mogelijk te laten ontspannen gebruik je verzorgingsproducten die de vochtbalans ondersteunen en je huid tot rust laten komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *