Waarom en hoe Reiki leren?

Waarom en hoe Reiki leren?

Reiki is een benadering, met een Japanse oorsprong, die behoort tot de zogenaamde "energetische" benaderingen. Het bestaat uit het in ieder van ons wakker maken van een dynamisch genezingsproces door in te grijpen op het trillingsveld van de persoon. Het principe is eenvoudig: de beoefenaar plaatst zijn handen op verschillende delen van het lichaam en laat de overdracht van energie plaatsvinden. Deze laatste fungeert als een kanaal van universele energie om het aan de patiënt door te geven om zijn vitale kracht te herstellen, zonder echter zijn persoonlijke energie te gebruiken. Gezien de vele voordelen die deze discipline biedt, zoeken veel mensen de Reiki cursus Eindhoven, om het hoogste niveau van coach te bereiken.

Waarom zou je een ​​Reiki beoefenaar inschakelen?

Volgens beoefenaars en onderzoekers van Reike in Eindhoven (meestal Engelstalig) is aangetoond dat de beoefening van Reiki effectief is in het verminderen van pijn, stress en angst; vermindering van misselijkheid; verbetering van de slaapkwaliteit; therapeutische ondersteuning voor mensen in de postoperatieve periode; verbetering van de kwaliteit van leven van mensen die aan een beroerte of kanker lijden (vermindering van vermoeidheid en pijn in verband met de behandeling), enzovoorts.

Hoe beoefen je reiki?

Als patiënt kun je tijdens een individuele therapiesessie door een getraind persoon worden behandeld, of je kunt direct Denju ontvangen, dat wil zeggen "initiatie of onderwijs om jezelf en anderen te genezen". Tijdens een individuele sessie kanaliseert de beoefenaar zijn ademhaling: hij reproduceert esoterische geluiden en symbolen die bedoeld zijn om energie over te brengen door zijn handen net boven de lichaamsdelen te plaatsen die door de ziekte of stoornissen zijn aangetast.

In de traditionele beoefening van Reiki in Uden vindt contact tussen de handen en het lichaam plaats door middel van druk, lichte aanraking, tikken, strelen en massage. Deze op shiatsu geïnspireerde manuele technieken, komen niet per se voor in de beoefening van Westerse Reiki, maar dat is ook geen vereiste. De handen kunnen dan iets boven het te behandelen deel blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *