Hoe krijg je een creatief lichtontwerp voor openbare ruimtes?

Hoe krijg je een creatief lichtontwerp voor openbare ruimtes?

Verlichting is een belangrijk aspect voor elke ruimte, zowel binnen als buiten. Maar je kunt het niet zomaar zonder plan installeren. Er is een methode die gevolgd moet worden bij het installeren van lampen. Dit helpt om de vereiste verlichting te bieden en zorgt er ook voor dat de lichten een geweldige sfeer bieden. Voor een lichtontwerp in openbare ruimte gelden dezelfde regels. Er dient een plan opgesteld te worden alvorens de lichten te plaatsen. Hieronder wordt uitgelegd hoe dit tot stand komt.

Begin met een eenvoudige zoekopdracht

Zoals je weet is handel in de loop van de jaren enorm veranderd. Bedrijven opereren nu veel online en als zodanig is het zeer waarschijnlijk dat je ook een lichtontwerper online zult vinden. Begin dus met een eenvoudige zoekopdracht en geef daarbij je locatie aan. Je krijgt waarschijnlijk een lijst met bedrijven waarmee je zou kunnen samenwerken. Ga door hun beoordelingen heen en selecteer vervolgens vier bedrijven uit. Zodra je dat hebt gedaan kun je nu naar de onderstaande stap gaan.

Maak een afspraak en stel vragen

Je moet nu kiezen tussen de vier kandidaten op je lijst. Maak dus een afspraak met elk van hen en begin met het bespreken van het project. Bij een lichtarchitect moet je altijd de juiste vragen stellen. Vraag hen bijvoorbeeld hoe lang het project gaat duren. Waar mogelijk zou je ook naar het portfolio van de architect moeten kijken. Vraag ook hoeveel openbare verlichtingsprojecten hij of zij al heeft ontworpen en hoe succesvol deze waren.

Kies één ontwerper en een back-up

Na de interviews zou je één lichtontwerper moeten kunnen kiezen. Je beslissing zal moeten worden gebaseerd op je budget, de beschikbaarheid en ervaring van de lichtarchitect. Het is ook verstandig om een back-up lichtontwerper te kiezen voor het geval je eerste keuze niet aan de verwachtingen voldoet. Zo ben jij er zeker van dat je project op tijd wordt uitgevoerd. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *