Irccity

Peuter en eten

voeding peuter

De peuterleeftijd is een mooie maar ook uitdagende leeftijd wat betreft de opvoeding voor een ouder. Je kindje komt erachter dat hij een eigen willetje heeft en is vaak erg ongeduldig. De concentratieboog is nog maar erg klein. Het avondeten loopt dan vaak ook anders dan dat je zou willen. Zorg ervoor dat je peuter pas aan tafel gaat als het eten al klaar is, want stilzitten is erg lastig voor zo’n klein kind. Verwacht nog niet dat jouw peuter al netjes kan eten, want knoeien op die leeftijd hoort erbij. Als je peuter mag beginnen om met zijn handen te eten, dan is het nog niet te moeilijk en zal hij ook plezier krijgen om aan tafel te zitten. Je kunt nu ook je kind laten mee-eten met de pot, zodat hij alle smaken leert ontdekken. Toch zal jouw kindje niet meteen alles lekker vinden.

Voeding kant en klaar

Het is handig om voor dit soort momenten een voorraad peuter voeding binnen handbereik te hebben. Er zijn potjes verkrijgbaar uit de supermarkt, maar deze bevatten vaak geur- en smaakstoffen. Je kunt ook peuter voeding bestellen die gemaakt is van uitsluitend verse producten met de juiste voedingsstoffen en bouwstoffen die jouw peuter nodig heeft. En deze  zijn er in verschillende variaties te verkrijgen. Alle groente is onbewerkt waardoor de smaken behouden blijven en waardoor je kind ook een brede smaak ontwikkelt. Deze peuter voeding is makkelijk te bestellen en kun je meteen in de vriezer bewaren zodat het ook lang goed blijft.

Gedrag peuter

Jouw peuter gaat zich steeds meer ontwikkelen en steeds meer ontdekken van de wereld. Ook zal hij alle dagen nieuwe dingen leren. Je kunt je voorstellen dat dit ook erg veel energie kost. Daarom is het belangrijk om ook genoeg rustmomenten in te bouwen in de dag. En rust betekent niet dat de tv aangezet wordt of dat hij een spelletje speelt op de tablet, want dit geeft ook heel veel prikkels. Lekker een boekje lezen of samen naar buiten zal je kind goed doen.

Peuter en eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven