Irccity

De voordelen van een makelaar

Makelaar voorburg

Het kopen of verkopen van een huis is voor veel mensen een grote emotionele stap in hun leven. Maar er komen ook technische, praktische en financiële zaken bij kijken. En die wil je, door je emoties, natuurlijk niet over het hoofd zien. Daarom kan het een goed idee zijn om er een professioneel bij te halen. Iemand die precies weet wat er gedaan en geregeld moet worden. Zo weet je zeker dat er geen belangrijke stappen in het proces worden overgeslagen, en kunnen vervelende verrassingen achteraf worden voorkomen. Hieronder vatten we de belangrijkste voordelen van het aannemen van een makelaar, bij zowel de aankoop als de verkoop van een huis, even kort voor je samen.

De aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar helpt je gedurende de hele zoektocht naar je nieuwe huis. Dit begint uiteraard met het doorlopen van de woonwensen, eisen en het budget. Naar aanleiding daarvan zoekt de makelaar naar geschikte woningen, plant bezichtigingen en adviseert je op de bouwkundige staat van het huis. Wanneer je je droomhuis hebt gevonden, zal de aankoopmakelaar bij alle onderhandelingen aanwezig zijn. Zo ben je verzekerd van een professionele overdracht waarin alles contractueel goed is vastgelegd. Daarnaast zorgt de makelaar in Voorburg er ook voor dat alle benodigde technische en bouwkundige onderzoeken worden uitgevoerd, voordat je het contract ondertekent. Zodat je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

De verkoopmakelaar

 

De verkoopmakelaar behartigt de wensen, eisen en belangen van de verkopende partij. Zo zal een verkoopmakelaar zijn kennis en ervaring volledig inzetten bij het maken van een verkoopstrategie. In deze strategie zal niet alleen rekening worden gehouden met de bouw van het huis, en de gewenste verkoopresultaten, maar ook met de doelgroep. Alom bekende verkoopstrategieën zijn bijvoorbeeld het plaatsen van het huis op woningwebsites, en het plaatsen van een verkoopbord in de tuin. Maar het werk van een verkoopmakelaar is niet klaar zodra er een koper word gevonden. Ook de verkoopmakelaar blijft betrokken bij alle daarop volgende onderhandelingen, tot de koopaktes naar alle tevredenheid zijn ondertekent.

De voordelen van een makelaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven